Черният бъз има уникални лечебни свойства. Той е най-ефективното средство против

...
Черният бъз има уникални лечебни свойства. Той е най-ефективното средство против
Коментари Харесай

Можете да го откриете из крайпътни храсталаци и гори, но е изключително полезен, особено за зимния период

Черният бъз има неповторими лечебни свойства. Той е най-ефективното средство срещу вирусни и бактериални инфекции, а също и при настинка, грип.

Може доста да понижи продължителността на заболяването и да окаже доста удобно въздействие.

Тази билка с право е наречена чудото на българската национална медицина. Ако се чудите от кое място идва това изложение и дали то е истина, или е просто мощно пресилване - истината е, че лечебните свойства на растението черен бъз са познати и употребявани в нашенската национална медицина от епохи. Популярността на билката идва най-много от мощните ѝ имуностимулиращи свойства.

Можете да го откриете из всевъзможни крайпътни шубраци и гори, които са наоколо до обитаеми места на територията на цялата страна. А в случай че се чудите по какъв начин да го познаете, ето и малко жокери - по същността си съставлява дърво, само че с помощта на разперените си клони и клъстерния напредък на цветовете, мощно прилича шубрак. Стига височина до 8 м.

При инфекции, главоболие, зъбобол и за лекуване на грип са употребявани плодовете на дървото. А при подувания, за стимулиране на отделителната система и за обезболяване – цветовете и листата на растението. Кората на дървото пък е намирала приложение като лаксатив или за предизвикателство на повръщане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР